^ Till toppen
maj 07
 1. Information inför Disco-SM

  Vi är jätteglada att återigen få chansen att arrangera disco SM och vill med detta brev hälsa er välkomna till ”årets danstävling” samt informera er lite om arrangemanget i ett försök underlätta er vistelse i Västerås och på Disco SM 2014!

  Tävlingen hålls i Bombardier Arena, Vasagatan 73 Västerås. Entré avgiften är för vuxen 190:/dag och 420:-/3-dagar och för barn (6-16år) 100:-/dag och 200:-/3-dagar.

  Entréband för dansare och lagledare kommer att skickas ut enligt anmälan i dans.se och SDOs reglemente till den adress som finns registrerad hos SDO. Våra band är försenade men vi hoppas de ska nå er måndagen den 12/5. Bandet ska vara på vid insläppet och ska man byta lagledare mellan dagarna går man till entrén när tävlingsdagen är slut där ett band klipps av och ett nytt erhålls. Tänk på att banden är värdehandling. Inget band –inget insläpp.

  Tävlingen börjar på fredagen den 16/5 kl.12.00 med discofreestyle och därefter avgörs gruppdisco med start ca 14.00. Insläpp sker kl. 10.00. Nummerlapparna för dagen kommer då att finnas vid ert lagledarbord.

  Insläpp för dansarna ser vid entré C som är till vänster om huvudentrén, sett framifrån. Omklädningsrummen kommer att vara tydligt uppmärkta med dansskolans namn.  Antalet skolor gör att man delar omklädningsrum med andra och man behåller också sitt omklädningsrum hela helgen. Se till att hålla omklädningsrummet snyggt! Kasta era matrester m.m. i någon av de många sopkorgar som finns utplacerade. Detta är för alla trevnad så vi ser vänligt men bestämt att ni respekterar detta.

  Publiken går in vid huvudentrén. Gratisparkeringar finns i anslutning till hallen och kortbetalning kommer att vara möjlig i entrén.

  En lagledarträff kommer att hållas ca 11.15. Vi ber er komma in med strykningar så tidigt som möjligt, gärna dagarna före, men dock senast 10.30 på tävlingsdagen. Detta för att sekretariatet ska kunna göra ett så bra rondschema som möjligt. Tänk på att en strykning på tävlingsdagen (t.ex. fredagen) automatiskt ger strykning för resten av tävlingen. Vänta därför inte för länge med att besluta om en strykning.  Några anmälningar under tävlingen tas inte emot! (oavsett anledning)

  På fredagen inleds tävlingen med invigning och inmarsch. Dansarna kommer att ställas upp i bokstavsordning på lämplig plats i närheten av dansgolvet och sedan ledas in av en funktionär som leder skolan till en plats på golvet. Mer praktiskt om inmarschen kommer på lagledarmötet på fredagen. Fredagen kommer att avslutas ca 19.00

  Lördagen bjuder på singeldisco. Arenan öppnas 08.30 och då kommer dagens nummerlappar finnas på plats på ert lagledarbord. Lagledarmöte hålls som vanligt ca 09.30 och tävlingen startar 10.00. Tävlingen avslutas på lördagen ca 20.30.

  På avslutningsdagen, söndagen, öppnas hallen återigen 08.30 med tävlingsstart 10.00 och ett lagledarmöte 09.30. Dagen innehåller pardisco och formation och kommer att avslutas ca 16.00

  Lagledarna kommer att bli bjudna på kaffe, dricka, frukt, fikabröd och smörgåsar under hela helgen. Allt praktiskt runt detta kommer också att presenteras på det inledande lagledarmötet. Lagledarnas roll är som vanligt att hjälpa sina dansare tillrätta under tävlingen och se till att dansarna är på plats, vid rätt golv och i god tid före sin rond och då peppa, stötta, hurra och kanske trösta men också att se till att ”allmänna regler” upprätthålls som t.ex. att städa efter sig m.m.

  Utställare och försäljning av SM-kläder kommer att finnas i C-hallen, som angränsar till A-hallen där tävlingen håll. Möjlighet att få hjälp med hår och smink av professionella stylister kommer också att finnas för en mindre summa.

  Det kommer att finnas en kiosk/servering i anslutning till C-hallen och dansarentrén som drivs av föreningen WAD. Där man kan köpa, varm korv, kaffe, smörgåsar, piroger, pan pizza, frukt, dricka m.m. Det kommer också att finnas en servering vid huvudentrén med samma sortiment plus ytterligare enklare maträtter/dagens lunch. Ett grilltält med hamburgare kommer också att finnas i anslutning till huvudentrén. I en närliggande idrottsanläggning finns en trevlig lunchbuffé som serveras mellan 11.00-15.00. se  http://www.discosm.se/information/mat-dryck.html

  Vi ser som vanligt fram emot en fantastisk helg med en stor , engagerad och delaktig publik som tillsammans med deltagarna och oss som arrangörer kommer att ge många glada och dansanta upplevelser. Mer info finns på www.discosm.se och har ni frågor går det bra att höra av sig på henrik.anvemyr@wadvdc.se så försöker vi hjälpa till.

  VARMT VÄLKOMNA TILL VÄSTERÅS OCH DISCO SM 2014!

  WAD/VDC (Westra Aros Danceteam/ Västerås Dans Center)