^ Till toppen
 1. Catharina W Jacobsson

  Catharina är huvudansvarig för dansskolans verksamhet som hon driver sedan 1990. Dansinstitutet är idag en av östra Sveriges största dansskolor.

  Catharina är professionellt utbildad och tog sin danspedagog-examen 1989 i SDO (Sveriges Dansorganisation). Utbildningslärare: Nils Håkan Carlzon, Örebro. Hon är utbildningslärare, domare och tävlingsarrangör för SDO:s tävlingar.

  Catharina undervisar i följande ämnen; barndans, showkids, bugg, swing, latinamerikansk dans, foxtrot, solo latino mix, zumba soft 40+, showdans 50+.

   

  ”Vid Lions Club Kalmars majmöte delades 2014 års kulturstipendium på 10 000 kronor ut till Catharina W Jacobsson, Dansinstitutet Kalmar. Catharina får stipendiet för sina berömvärda insatser att få tusentals barn och ungdomar i Kalmar intresserade av i alla former och stipendiet skall användas för stipendiatens vidareutveckling.”

  I januari 2018 utsågs Catharina till årets ledstjärna i Kalmar genom Kalmar företagsgrupp och juryns motivering:
  ”Årets Ledstjärna är en person som bedrivit verksamhet i Kalmar sedan 1990 och har med engagemang, professionalitet, glädje och fast hand givit både barn och vuxna en meningsfull och aktiv fritid. Denna ledare är en bra förebild för de ungdomar som också vill jobba i denna bransch, visar att med hårt jobb och en tydlig målbild går det att lyckas även i en mindre stad”

 1. Sabina Enlund

  Tog Danssporttränarexamen i Disco 2007 med domarbehörighet och har under åren jobbat flitigt med domaruppdrag och som kontrollant på såväl regiontävlingar till SM i disco. Tog 2016 internationell domarlicens (IDO).

  Sabina är huvudansvarig för tävlingsdansarna i disco och hiphop, samt lärare på Södra Skolans idrottsprofil med dansinriktning.

  Undervisar i följande ämnen; disco, showkids, jazz, show, modernt, balett, hiphop, ragga, zumba och zumbatoning. Blev Zumbainstruktör 2009 och Zumba Toninginstruktör 2012.

 1. Towe Larsson

  Undervisar i Disco, Streetdance, Ragga och MTV-Style. Hon började på dansskolan som 4åring och har tävlat i discodans sen hon var 7 år med fina framgångar. Tog assistentutbildningen i början av 2012.

   

 1. Sophia Larsson

  Sophia har dansat på Dansinstitutet sedan barnsben, allt från disco, showdans och hiphop. Har varit aktiv tävlingsdansare i disco.

  Sophia påbörjade sin utbildning under ledning av Catharina hösten 2013 och är examinerad steg 1 disco från VT-2015.

  Sophia undervisar i följande ämnen; disco, barndans och MTV. 

 1. Tilde Hammarström

  Började dansa barndans på Dansinstitutet som 4-åring. Dansat disco, hiphop, jazz och modernt. Har tävlat i disco och hiphop, både par, grupp och singel. Dansat EM i Tjeckien i gruppdisco.
  Tilde undervisar i dansmix och ni träffar henne även på våra events och danskalas.

 1. Linnie Löfgren

  Linnie började dansa på Dansinstitutet vid 4 års ålder. Tävlat i disco sen jag var 11 år.

  Assistent på tävlingsträning och gruppdisco samt åker med som hjälpcoach på danstävlingar.

  Linnie träffar ni även på våra populära danskalas!

   

 1. Agnes Gustafsson

  Agnes började dansa barndans hos Catharina som liten. Hon fastnade sedan för pardans vid 9-års ålder och tävlat med många fina framgångar både inom latin, swing och bugg.  Agnes har även dansat disco och hiphop.

  Ni kommer träffa Agnes som assistent på våra Dance Fitness och pardans-klasser samt som coach på pardanstävlingar.

 1. Ebba Liljekvist

  Ebba har dansat på Dansinstitutet sedan hon som liten dansade barndans. Dansat pardans med framgångar i tävlingssammanhang, men har även erfarenhet inom disco och MTV.

  Assistent på barndans och Zumba, samt assisterande lärare på Södra Skolans idrottsprofil med dansinriktning.

  Ni kommer även att träffa Ebba på våra populära barnkalas och som hjälpcoach på pardanstävlingar.

 1. Sofia Jacobsson

  Sofia började dansa på Dansinstitutet som 4-åring och har tävlat framgångsrikt i disco och representerat svenska landslaget på EM och VM i flera år.

  Kommande termin är Sofia vikarie på dansskolan och hjälper till på våra event.

   

 1. Peter Kjärsgård – gästlärare i disco

  Peter jobbar som danslärare på Danshuset i Helsingborg och tillhör Sveriges discoelit. Peter är flerfaldig Svensk och Nordisk Mästare.

  2011 blev Peter 5:a i EM i både singel och par och 6:a i singel på VM. 2012 blev han Nordisk Mästare i singel och 2:a i par på Nordiska Mästerskapen. 2013 och 2014 tog han brons på EM-tävlingarna i disco.

  Peter är gästlärare disco och besöker oss flera gånger per termin för att coacha våra tävlingsdansare i disco. Han är en mycket omtyckt pedagog av våra dansare och föräldrar.