^ Till toppen
 1. Catharina W Jacobsson

  Catharina är huvudansvarig för dansskolans verksamhet som hon driver sedan 1990.

  Catharina undervisar i följande ämnen; barndans, showkids, bugg, swing, latinamerikansk dans, foxtrot, solo latino mix, Latin Fitness och Jazz/showdans samt huvudansvarig för tävlingsdansarna i pardans. Catharina har nationell och internationell domarlicens och dömer samt coachar under terminens tävlingar.

  Catharina är professionellt utbildad och tog sin danspedagog-examen 1989 i SDO (Sveriges Dansorganisation). Utbildningslärare: Nils Håkan Carlzon, Örebro. Hon är utbildningslärare, domare och tävlingsarrangör för SDO:s tävlingar.

  Catharina undervisar i följande ämnen; barndans, showkids, bugg, swing, latinamerikansk dans, foxtrot, solo latino mix, Latin Fitness och Jazz/showdans

  Utbildad i HLR

  ”Vid Lions Club Kalmars majmöte delades 2014 års kulturstipendium på 10 000 kronor ut till Catharina W Jacobsson, Dansinstitutet Kalmar. Catharina får stipendiet för sina berömvärda insatser att få tusentals barn och ungdomar i Kalmar intresserade av i alla former och stipendiet skall användas för stipendiatens vidareutveckling.”

  I januari 2018 utsågs Catharina till årets ledstjärna i Kalmar genom Kalmar företagsgrupp och juryns motivering:
  ”Årets Ledstjärna är en person som bedrivit verksamhet i Kalmar sedan 1990 och har med engagemang, professionalitet, glädje och fast hand givit både barn och vuxna en meningsfull och aktiv fritid. Denna ledare är en bra förebild för de ungdomar som också vill jobba i denna bransch, visar att med hårt jobb och en tydlig målbild går det att lyckas även i en mindre stad”

 1. Sabina Enlund

  Undervisar i följande ämnen; disco, hiphop, jazz/show/modernt/balett, ragga, barndans, commercial och slow.

  Sabina är huvudansvarig för tävlingsdansarna i disco och hiphop och följer flitigt med som coach under terminens tävlingar. Sabina tog Danssporttränarexamen i Disco och hiphop 2007 och har domarbehörighet både nationellt och internationellt med IDO-licens.

  Utbildad i HLR
 1. Towe Larsson

  Towe började på dansskolan som 4-åring och har tävlat i discodans sen hon var 7 år med fina framgångar. Towe följer med som coach på våra disco och hiphoptävlingar.

  Tog assistentutbildningen i början av 2012 och undervisar i disco, hiphop, ragga och MTV. Kommande termin är Towe föräldraledig.

  Utbildad i HLR

 1. Sophia Larsson

  Sophia har dansat på Dansinstitutet sedan barnsben, allt från disco, showdans och hiphop. Har varit aktiv tävlingsdansare i disco.

  Examinerad i disco steg 1 hösten 2013.

  Utbildad i HLR

 1. Julia Jacobsson

  Julia började dansa som 3-åring och har gått alla nivåer från barndans, showkids, disco, hiphop och pardans.

  Julia är idag aktiv tävlingsdansare i disco på elitnivå och tog i september 2020 steg 1 i SDOs danslärarutbildning.

  Julia undervisar i disco, hiphop, slow, artistic ballroom, commercial och hon jobbar även med våra populära danskalas. Tävlingsdansarna har möjlighet att ta privatlektioner i samtliga discipliner och Julia följer även med som coach på tävlingar.

 1. Almina Westerman

  Almina började dansa som 6-åring på Dansinstitutet. Hon har dansat hiphop, commercial, slowdisco och tävlat i discodans på elitnivå.

  Almina kommer undervisa hiphop 6-8 år och tillsammans med Catharina dansa med våra barn samt showkidslektioner.

  Tävlingsdansarna kommer även få träffa Almina som coach på tävlingar.