^ Till toppen
 1. Emilia Arvidsson

 1. Catharina W Jacobsson

  Catharina är huvudansvarig för dansskolans verksamhet som hon driver sedan 1990.

  Catharina undervisar i följande ämnen; barndans, showkids, bugg, swing, latinamerikansk dans, foxtrot, solo latino mix, Latin Fitness och Jazz/showdans samt huvudansvarig för tävlingsdansarna i pardans. Catharina har nationell och internationell domarlicens och dömer samt coachar under terminens tävlingar.

  Catharina är professionellt utbildad och tog sin danspedagog-examen 1989 i SDO (Sveriges Dansorganisation). Utbildningslärare: Nils Håkan Carlzon, Örebro. Hon är utbildningslärare, domare och tävlingsarrangör för SDO:s tävlingar.

  Catharina undervisar i följande ämnen; barndans, showkids, bugg, swing, latinamerikansk dans, foxtrot, solo latino mix, Latin Fitness och Jazz/showdans

  Utbildad i HLR

  ”Vid Lions Club Kalmars majmöte delades 2014 års kulturstipendium på 10 000 kronor ut till Catharina W Jacobsson, Dansinstitutet Kalmar. Catharina får stipendiet för sina berömvärda insatser att få tusentals barn och ungdomar i Kalmar intresserade av i alla former och stipendiet skall användas för stipendiatens vidareutveckling.”

  I januari 2018 utsågs Catharina till årets ledstjärna i Kalmar genom Kalmar företagsgrupp och juryns motivering:
  ”Årets Ledstjärna är en person som bedrivit verksamhet i Kalmar sedan 1990 och har med engagemang, professionalitet, glädje och fast hand givit både barn och vuxna en meningsfull och aktiv fritid. Denna ledare är en bra förebild för de ungdomar som också vill jobba i denna bransch, visar att med hårt jobb och en tydlig målbild går det att lyckas även i en mindre stad”

 1. Sabina Enlund

  Undervisar i följande ämnen; barndans, disco, hiphop, jazz/show/modernt/balett, ragga, MTV och Latin Fitness (vårat nya namn för Zumban)

   Sabina är huvudansvarig för tävlingsdansarna i disco och hiphop och följer flitigt med som coach under terminens tävlingar.

  Sabina tog Danssporttränarexamen i Disco och hiphop 2007 och har domarbehörighet både nationellt och internationellt med IDO-licens.
  Utbildad i HLR

   

 1. Towe Larsson

  Towe började på dansskolan som 4-åring och har tävlat i discodans sen hon var 7 år med fina framgångar. Towe följer med som coach på våra disco och hiphoptävlingar.

  Tog assistentutbildningen i början av 2012 och undervisar i disco, hiphop, ragga och MTV-style. Kommande termin är Towe föräldraledig.

  Utbildad i HLR

   

 1. Sophia Larsson

  Sophia har dansat på Dansinstitutet sedan barnsben, allt från disco, showdans och hiphop. Har varit aktiv tävlingsdansare i disco.

  Sophia påbörjade sin utbildning under ledning av Catharina hösten 2013 och är examinerad steg 1 disco från VT-2015.

  Sophia undervisar i följande ämnen; barndans

  Utbildad i HLR

 1. Julia Jacobsson

  Julia började dansa som 3-åring och har gått alla nivåer från barndans, disco, hiphop och pardans.

  Julia är idag aktiv tävlingsdansare och väntar på att få börja SDOs utbildning till danslärare under 2020.

  Ni träffar Julia på dansskolan på fredagar och söndagar. Julia är även med som coach på tävlingar.

 1. Tilde Hammarström

  Började dansa barndans på Dansinstitutet som 4-åring. Dansat disco, hiphop, jazz och modernt. Har tävlat i disco och hiphop, både par, grupp och singel. Dansat EM i Tjeckien i gruppdisco.
  Tilde undervisar i dansmix och ni träffar henne även på våra events och danskalas. Under våren 2020 är Tilde tjänstledig från terminsundervisning men vi är tacksamma att Tilde finns som vikarie!

 1. Linnie Löfgren

  Linnie började dansa på Dansinstitutet vid 4 års ålder. Tävlat i disco sen jag var 11 år.

  Under våren 2020 träffar ni Linnie som coach på disco och hiphoptävlingar!

 1. Peter Kjärsgård – gästlärare i disco

  Peter jobbar som danslärare på Danshuset i Helsingborg och tillhör Sveriges discoelit. Peter är flerfaldig Svensk och Nordisk Mästare.

  2011 blev Peter 5:a i EM i både singel och par och 6:a i singel på VM. 2012 blev han Nordisk Mästare i singel och 2:a i par på Nordiska Mästerskapen. 2013 och 2014 tog han brons på EM-tävlingarna i disco.

  Peter är gästlärare disco och besöker oss flera gånger per termin för att coacha våra tävlingsdansare i disco. Han är en mycket omtyckt pedagog av våra dansare och föräldrar.