^ Till toppen
 1. Catharina W Jacobsson

  Catharina är huvudansvarig för dansskolans verksamhet som hon driver sedan 1990. Dansinstitutet är idag en av östra Sveriges största dansskolor.

  Catharina är professionellt utbildad och tog sin danspedagog-examen 1989 i SDO (Sveriges Dansorganisation). Utbildningslärare: Nils Håkan Carlzon, Örebro. Hon är utbildningslärare, domare och tävlingsarrangör för SDO:s tävlingar.

  Catharina undervisar i följande ämnen; barndans, showkids, bugg, swing, latinamerikansk dans, foxtrot, solo latino mix, zumba soft 40+, showdans 50+.

   

  ”Vid Lions Club Kalmars majmöte delades 2014 års kulturstipendium på 10 000 kronor ut till Catharina W Jacobsson, Dansinstitutet Kalmar. Catharina får stipendiet för sina berömvärda insatser att få tusentals barn och ungdomar i Kalmar intresserade av i alla former och stipendiet skall användas för stipendiatens vidareutveckling.”

 1. Sabina Enlund

  Började på dansskolan som femåring och har sedan dess både tävlat framgångsrikt i Disco, Svensk Mästare i Mixing Blues och gjort otroligt många showframträdanden.

  Tog Danssporttränarexamen i Disco 2007 med domarbehörighet och har under åren jobbat flitigt med domaruppdrag på såväl regiontävlingar till SM i disco.

  Sabina är huvudansvarig för tävlingsdansarna i disco, hiphop och konstnärlig dans.

  Undervisar i följande ämnen; disco, showkids, jazz, show, modernt, balett, hiphop, ragga, zumba och zumbatoning. Blev Zumbainstruktör 2009 och Zumba Toninginstruktör 2012.

 1. Sophia Larsson

  Sophia har dansat på Dansinstitutet sedan barnsben, allt från disco, showdans och hiphop. Har varit aktiv tävlingsdansare i disco.

  Sophia påbörjade sin utbildning under ledning av Catharina hösten 2013 och är examinerad steg 1 disco från VT-2015.

  Är idag ansvarig för undervisningen av våra gruppdiscogrupper och Dansprofilen på Södra Skolan i Kalmar.

  Sophia träffar ni som assistent på våra barndans, showkids och vuxenkursgrupper, samt även i receptionen på dansskolan.

  Sophia undervisar i följande ämnen; disco, jazz/show, hiphop, dansmix och MTV. 

 1. Towe Larsson

  Undervisar i Disco, Streetdance, Ragga och MTV-Style. Hon började på dansskolan som 4åring och har tävlat i discodans sen hon var 7 år med fina framgångar. Tog assistentutbildningen i början av 2012.

   

 1. Jonas Jacobsson

  Jonas kommer från och med höstterminen att delta i vår lärarkår, han kommer främst jobba med hiphop, idrottsskolan och pardanslektioner.

  Jonas har sedan många år varit aktiv dansare och tävlingsdansare med representation såväl på svenska som internationella tävlingar.

   

 1. Peter Kjärsgård – gästlärare i disco

  Peter jobbar som danslärare på Danshuset i Helsingborg och tillhör Sveriges discoelit. Peter är flerfaldig Svensk och Nordisk Mästare.

  2011 blev Peter 5:a i EM i både singel och par och 6:a i singel på VM. 2012 blev han Nordisk Mästare i singel och 2:a i par på Nordiska Mästerskapen. 2013 och 2014 tog han brons på EM-tävlingarna i disco.

  Peter är gästlärare disco och besöker oss flera gånger per termin för att coacha våra tävlingsdansare i disco. Han är en mycket omtyckt pedagog av våra dansare och föräldrar.

   

 1. Linnie Löfgren

  Linnie började dansa på Dansinstitutet vid 4 års ålder. Tävlat i disco sen jag var 11 år.

  Assistent på tävlingsträning och gruppdisco samt åker med som hjälpcoach på danstävlingar.

  Linnie träffar ni även på våra populära danskalas!

   

 1. Sofia Jacobsson

  Sofia började dansa på Dansinstitutet som 4-åring och har tävlat framgångsrikt i disco och representerat svenska landslaget på EM och VM i flera år.

  Kommande termin är Sofia vikarie på dansskolan och hjälper till på våra event.

   

 1. Anna Rydell

  Frilansande skådespelerska och showartist med 10-års erfarenhet i branschen. Har gått ett år på ålanda folkhögskolas teater och drama linje och 2 år på musikteaterskolan i Björnum. Har jobbat som dramalärare på Kulturskolan i Kalmar och undervisat på stage4 you i Torsås. I sommar kan man se denna 31-åring i pjäsen ”Svensson, Svensson” i Krusentiernska gården med t.ex Suzanne Reuter och Ewa Roos och i ”Duran och Mollans allsångsshow” för barn.